Open access beleid en copyright

Open access beleid
Historica biedt onmiddellijk vrije toegang tot alle inhoud met als uitgangspunt dat het vrij toegankelijk maken van onderzoek voor het publiek een grotere wereldwijde kennisuitwisseling ondersteunt. Het is gebruikers toegestaan de volledige teksten van de artikelen te lezen, downloaden, kopiëren, verspreiden, afdrukken, doorzoeken of linken, of voor andere wettige doeleinden gebruiken, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever of de auteur. Artikelen in dit tijdschrift zijn gelicentieerd onder een Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License (CC BY-NC-SA 4.0).

Copyright
Auteurs behouden het auteursrecht over hun werk. Zij verlenen het tijdschrift het recht op eerste publicatie met het werk dat gelijktijdig is gelicentieerd onder een Creative Commons Attribution License (CC BY-NC-SA 4.0) waarmee anderen het werk kunnen delen met een erkenning van het auteurschap van het werk en de eerste publicatie in dit tijdschrift.

De rechten op het gedrukte tijdschrift berusten bij Historica.

Gebruik en distributie voor commerciële doeleinden vereist schriftelijke toestemming van de auteur(s) en de redactie van Historica.

De redactie heeft moeite gedaan de rechthebbenden van afbeeldingen in Historica op te sporen. Rechthebbenden van afbeeldingen kunnen zich melden bij de redactie indien zij van mening zijn dat materiaal ten onrechte is gebruikt.