Rijksuniversiteit Groningen
Rugbalk
Reacties op DEZE pagina Abonneren op email bij wijziging 23 Jan 2003

Het huwelijk

Heeft u ook zo genoten? Wat was het geweldig. De Pictogram-redactie zat aan de buis gekluisterd om maar niks te hoeven missen van het koninklijke sprookje, vandaar dat dit nummer enige vertraging heeft opgelopen. Onze excuses daarvoor.

Maar wat was het mooi. De jurk, de tranen tijdens de tango en natuurlijk niet te vergeten: de kus(-sen). We deden nog maar eens een greep in de doos met tissues. En heeft u de cd met de huwelijksmuziek ook al aangeschaft? Hier op de redactie vullen de ontroerende tangoklanken de hele dag de ruimte. We kunnen er geen genoeg van krijgen.

Alleen jammer van de chat-sessie. En we hadden nog wel zulke originele vragen bedacht: of het stel al tot de trouwe lezers van Pictogram behoorde. Uiteraard hadden we een gratis abonnement op Pictogram willen aanbieden. Maar helaas, zover mocht het niet komen. Wat lopen de kersverse echtlieden hierdoor mis?

Allereerst een interview over het webplatform. Hoe staat het met de nieuwe website van de RUG? Vorig jaar besteedden we daar ook aandacht in Pictogram nummer 3. Wat is er sindsdien gebeurd? Een gesprek met de nieuwe projectleiders Bert Wiersema en Hans Beldhuis.

Verder in dit nummer een interessante UB-bijdrage over een van de belangrijkste bibliografie뮠voor historici; de on line-versie van de Historial Abstracts, kortweg HA genoemd en het zusterbestand America: History and Life (AHL). Over bronnen gesproken?

En zoals u van ons gewend bent, vindt u ook weer een aantal vaste rubrieken in dit nummer. In De Kaartenbak is deze keer een student aan het woord: Frans Satink studeert Bedrijfskundige Informatica aan de Hanzehogeschool Groningen en vertelt hoe het is gesteld met de ICT-voorzieningen voor studenten.

We hebben de mededelingen van UB en RC op een rijtje gezet en in de Helpdesk-rubriek vindt u het eerste deel van een overzicht van de hulpverlening van de RC Servicedesk. En in dit nummer wederom een bijdrage van de security manager van het RC met de geheimzinnige titel ?8E36 9FC4 1DAA FCDF 1A0D B19F DAC4 BE50 38C6 6170?. In de Icy Tea tenslotte leest u wat er gebeurt (of niet) wanneer u een belastingdiskette wilt aanvragen.

Wist u overigens dat een gratis abonnement op Pictogram niet alleen voor koninklijke lezers is weggelegd? Voor meer informatie en aanmelden gaat u naar www.rug.nl/rc/organisatie/pictogram/archief/pictogram.

Begin pagina


index Pictogram  1