Rijksuniversiteit Groningen
Rugbalk
Reacties op DEZE pagina Abonneren op email bij wijziging 23 Jan 2003

                                                                                                                                              

De verhuizing

Een opvallend gebouw met high tech-uitstraling zou het worden. Nou, dat is aardig gelukt. De vorm van de Zernikeborg - het nieuwe onderkomen van het RC met de nieuwe visualisatievoorziening van de RUG, de "Reality Cube" (vgl. CAVE) - heeft al tot heel wat gesprekstof geleid. Ook bij de RC-medewerkers zelf. Eind april van dit jaar werd de Zernikeborg opgeleverd en binnen een maand is de hele dienst - inclusief alle computers - verhuisd. Gelukkig was de af te leggen afstand niet groot: de Zernikeborg is naast het oude gebouw van het RC op het Zernikecomplex gebouwd. Daar lag immers al het knooppunt  van de ICT-infrastructuur van de RUG. In deze "verhuisspecial" een beeldimpressie van de hele operatie en ook een eerste indruk van de binnenkant van het gebouw.

Deze "drie dames" vormen tezamen de Onyx 3400, de grafische supercomputer en het hart van de visualisatievoorzieningen. Deze computer werd als eerste verhuisd naar de Zernikeborg.

Copy of ICT 2.jpg (34859 bytes)Copy of ICT 3.jpg (38798 bytes)Copy of ICT 4.jpg (38590 bytes)

 

 

Copy of ICT 5.jpg (35594 bytes)Copy of ICT 6.jpg (36309 bytes)Copy of ICT 7.jpg (31929 bytes)

Copy of ICT 8.jpg (39999 bytes)

 

 

 

 

Na de grote computers waren de medewerkers aan de beurt. Er heerste een heuse "verhuiskoorts" op het RC: vele verhuisdozen werden ingepakt en veel "troep" verdween in speciaal daarvoor geplaatste containers. Maar tussen het verhuizen (en de verhuisdozen) door moest ook nog worden gewerkt. Tot het moment dat de verhuizers de afdeling in bezit namen.

De afstand naar het nieuwe gebouw was niet groot, toch reden de verhuiswagens af en aan. Vanaf de bovenste verdieping is te zien dat ook hier het beeld eerst bog werd bepaald door verhuizers en "meubelbouwers". De plattegrond die naast de kamer hing, gaf aan hoe de indeling van de kamer en de opstelling van de meubels er uit kwam te zien.
Nieuwsgierig geworden na het zien van deze beelden? In september organiseert het RC een open dag in de Zernikeborg voor de RUG-medewerkers en andere belangstellenden. Meer hierover leest u in het volgende nummer van Pictogram dat in augustus verschijnt.

 

 

 

 

 

 

Copy of ICT 11.jpg (46461 bytes)Copy of ICT 12.jpg (39967 bytes)

 

 

 

 

 

Begin pagina


index Pictogram  3