Rijksuniversiteit Groningen
Rugbalk
Reacties op DEZE pagina Abonneren op email bij wijziging 23 Jan 2003

Verhuisbericht

We zijn over. Voor de RC-medewerkers stond de afgelopen periode in het teken van de lang verwachte verhuizing naar de Zernikeborg. Al in het najaar van 2000 was de bouw van start gegaan en langzamerhand zagen we de Zernikeborg voor onze neus in de vijver verrijzen.
Enkele weken geleden was het dan eindelijk zover, maar daarvoor had de verhuiskoorts al flink toegeslagen. Nieuwsbrieven met de meest actuele informatie over de Zernikeborg en de verhuizing verschenen in een steeds hogere frequentie. Er kwamen verhuisschema's, verhuisinstructies, verhuisdozen uiteraard (een heleboel zelfs) en op het hoogtepunt van de verhuiskoorts verschenen er papiercontainers op de gangen van het RC. Want een verhuizing is uiteraard altijd een mooi moment om de boel eens flink op te ruimen! Containers vol zijn dan ook in de weken voorafgaande aan de verhuizing afgevoerd.

21 februari 2001      19 september 2001

8 februari 2002       4 juni 2002

En de grote computers mochten uiteraard ook niet worden vergeten, eigenlijk de aanleiding van de verhuizing. De Onyx, speciaal aangeschaft voor de CAVE, was tijdelijk in de 'oude' rekenhal ondergebracht, maar kon nu ook naar de definitieve eindbestemming worden gebracht. In dit nummer vindt u een uitgebreide beeldimpressie van het hele gebeuren.
Maar we hebben nog meer gevarieerde en boeiende onderwerpen voor u in dit laatste nummer voor de zomervakantie. Zoals een impressie van het symposium 'Het web gevangen' dat op 25 april jl. plaatsvond. Frank den Hollander bericht over deze dag waarop het archiveren van websites centraal stond en burgemeester Wallage het Archipol Campagne-archief van de Tweede Kamerverkiezingen 2002 officieel opende.

In het eerste nummer van Pictogram van dit jaar besteedden we uitvoerig aandacht aan het RUG Webplatform dat in de maak is. Een nieuwe stand van zaken krijgt u van projectleider Bert Wiersema.
Verder bericht Hans Kun頯ver een revolutie in de universitaire ICT en leidt Jan Kraak ons door de fascinerende wereld van high performance computing in zijn verhaal over Symour Cray, de vader van supercomputing.
Ook in dit nummer weer een bijdrage van Frank Brokken over ICT en veiligheid. Dat dit een onderwerp is dat leeft bij ICT-gebruikers, blijkt wel uit de reactie die Pictogram ontving naar aanleiding van de vorige bijdrage van de RC-security manager. RC-medewerker Doeko Homan reageert op de stelling van Frank Brokken over de onveiligheid van ftp- en telnet-servers.
Als laatste nog een aantal vaste bijdragen zoals een aantal leuke links, de mededelingen van UB en RC en een feestelijke editie van Icy Tea. Hierin een verslag van het spectaculaire galafeest in het Martiniplaza ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van Word 97! De Pictogram-redactie was erbij? 

Begin pagina


index Pictogram  3