Rijksuniversiteit Groningen
Rugbalk
Reacties op DEZE pagina Abonneren op email bij wijziging 23 Jan 2003

Hot nude teenage celebrities!

Frank den Hollander f.j.den.hollander@ub.rug.nl

Als voorlichtingsfunctionaris van de Universiteitsbibliotheek moet ik natuurlijk van zoveel mogelijk zaken op de hoogte blijven. Daarom krijg ik in mijn elektronische postbus alle mailtjes die worden gestuurd naar de verschillende ?publieke? mailadressen op onze website, zoals daar zijn webmaster@ub.rug.nl, info@ub.rug.nl, eldoc@ub.rug.nl (over elektronische documenten), ejournals@ub.rug.nl (over dito tijdschriften), en nog zo wat meer.
Nou: dat gaat je niet in de kouwe kleren zitten. Elke maandagochtend ben ik zo een half uur bezig om alle ongewenste spam uit mijn mailbox te verwijderen, en als ik eens een paar dagen vrij ben, word ik bij terugkomst op het werk al gauw begroet door zo?n twee-, driehonderd berichten!

Blijkbaar zijn onze mailadressen bekend geraakt bij tientallen commerci묥 webdienstverleners ? en dan met name die instellingen die diensten verlenen in een zeer smoezelig hoekje van het web.
Increase your sex activities!
Free Viagra ? order online!
Make $ 30.000,- in two days!
See Britney naked!

Hoe komen al die digitale pooiers aan onze adressen? Gaat zoiets met automatische zoekmachines, of spiders? Of is er ergens op de wereld een hot teenage nude schoolgirl die haar waren graag met enige regelmaat aanbiedt aan de afdeling elektronische documenten van de Groningse UB? Want dat eldoc@etcetera is het adres waar negentig procent van die rotzooi terechtkomt?
Een dezer dagen gaan we over op 驮 nieuw mailadres voor al uw bibliotheekinlichtingen: bibliotheek@rug.nl. xxVoor uw plezier hiernaast nog even een lijst van wat ik in tien werkdagen tijds allemaal moest wegklikken, voor ik bij mijn eigen mail kon (op alfabetische volgorde van boodschap):

Spam mail

Begin pagina


index Pictogram  2